Nieuws Organisatie: VGN

 • Investeer in betere zorg voor mensen met EMB!

  Gepubliceerd op: 27 mei 2018 - door: Platform EMG

  Deze oproep doen BOSK, KansPlus, VG Netwerken en de VGN aan de politiek. In een gezamenlijk opgesteld manifest dat ook wordt ondersteund door Ieder(in) en het Platform EMG roepen wij de woordvoerders zorg in de Tweede Kamer op ons te helpen een goed leven voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) mogelijk te maken.

  Lees meer
 • Verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente bij Kassa

  Gepubliceerd op: 15 oktober 2017 - door: Sarah van den Brink

  De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland, onderdeel van de campagne Nederland Onbeperkt, is aangesloten bij BOKS, het online platform van het BNN VARA tv-programma Kassa. In de uitzending van zaterdag 21 oktober was Gerard de Nooij van Ongehinderd, partner van Nederland Onbeperkt in de verkiezingscampagne, te gast.

  Lees meer
 • Ouders van zwaar beperkte kinderen luiden de noodklok in Kassa

  Gepubliceerd op: 20 april 2017 - door: Platform EMG

  Afgelopen zaterdag besteedde het televisieprogramma Kassa aandacht aan de zorg en ondersteuning voor kinderen met ernstig meervoudige beperkingen. Ouders ervaren veel problemen rond het regelen van de zorg voor hun kinderen in de thuissituatie. De VGN herkent dit en pleit voor meer maatwerk in de Wet langdurige zorg (Wlz) voor thuiswonende kinderen.

  Lees meer
 • Minder zorg door ontoelaatbare kosten gehandicaptenvervoer

  Gepubliceerd op: 17 januari 2017 - door: Platform EMG

  Door bezuinigingen op vervoer van en naar dagbesteding krijgen gehandicapten steeds vaker te maken met onacceptabele situaties. Tegelijkertijd worden tekorten opgevangen door te bezuinigen op begeleiders. Die tekorten zijn sinds de bezuinigingen in 2013 opgelopen tot tientallen miljoenen. De VGN vindt dat er een grens is bereikt en dringt vandaag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer sterk aan op invoering van kostendekkende vervoerstarieven.

  Lees meer
 • Meld u aan voor cursus N=1 onderzoek

  Gepubliceerd op: 07 augustus 2016 - door: Platform EMG

  Landelijk Kenniscentrum LVB organiseert de cursus ‘N=1 onderzoek’. Tijdens deze cursus krijgen deelnemers begeleiding bij het uitvoeren van gevalsstudies; studies waarbij één onderzoeksobject – bijvoorbeeld een cliënt – op verschillende momenten wordt beschreven: voor, tijdens en na de interventie.

  Lees meer
 • VGN-directeur Bluiminck: ‘Ook kinderen met emb gaan puberen’

  Gepubliceerd op: 30 mei 2016 - door: Platform EMG

  VGN-directeur Frank Bluiminck schrijft vandaag in zijn blog op Skipr dat Kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) een lage ontwikkelingsleeftijd zouden hebben. Maar kalenderleeftijd speelt wel degelijk een rol en ook deze kinderen kunnen puberen.

  Lees meer
 • ‘Ouderen in het vizier’ verrijkt kennis over ouderen met een verstandelijke beperking

  Gepubliceerd op: 24 mei 2016 - door: Platform EMG

  Het aantal ouderen met een verstandelijke beperking neemt toe in Nederland. Deze specifieke groep is fysiek en mentaal vaak kwetsbaarder dan andere ouderen. Om zorgprofessionals de juiste ondersteuning te geven, is goede en praktische informatie nodig.

  Lees meer
Organisatie:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!