1e Snoezelbank voor SDW zorg in Brabant

Gepubliceerd op: 09 december 2013 - door: Platform EMG

Bij SDW zorg in Dinteloord is de 1e Snoezelbank met enthousiasme ontvangen. “Het is echt heel leuk” aldus een cliënt. De Snoezelbank is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking en senioren met dementie, zodat zij weer in contact komen met de omgeving.

Hoe werkt het?
Het activeert zintuiglijke waarnemingen als beleving van licht, geluid en alles wat voelbaar is. De cliënt kan zelf ervaren wat het geluid, de trillingen en visuele effecten met hem doen. Deze effecten worden gecreëerd door aanraking van het touch paneel. Wisselen van thema is eenvoudig door er een andere placemat op te leggen.

Zelf muziek maken
De cliënt kan zelf actief muziek, trillingen en visuele effecten maken, maar kan ook passief luisteren naar zijn favoriete muziek of rustgevende klanken en ontspannen.

Rust en ontspanning
Doordat de cliënt “in het geluid” zit vanwege het ontwerp van de bank, is hij of zij afgesloten van externe geluidsprikkels. Er ontstaat daardoor rust, ontspanning en een optimale belevingservaring.

Contact met elkaar
Als je er samen op zit kom je in contact met elkaar, doordat je op dat moment dezelfde zintuigelijke waarnemingen deelt. Dit bevordert de communicatie tussen o.a. begeleider en cliënt.

Meer weten?
Kijk eens op Care4more voor video’s en foto’s of vraag online een vrijblijvende demonstratie of offerte aan.

 Snoezelbank1   Snoezelbank2

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!