Links Organisatie: Overig

Hier vindt u een overzicht van handige adressen / links. Met behulp van het filtermenu rechtsboven, kunt u snel een overzicht krijgen van de links van een bepaalde categorie. Mist u een link of heeft u een goede tip, mail het naar info@emgplatform.nl

 • Stichting Pim is een unieke kleinschalige zorgwoning voor 8 meervoudig beperkte jongeren. Stichting Pim biedt naast de zorg voor de 8 vaste bewoners ook andere vormen van opvang aan. Opvang gericht op meervoudig gehandicapte kinderen die binnen onze doelgroep passen. Deze zijn o.a. ook geschikt voor personen met EMB.

  Lees meer
 • ‘Hier is Boris’

  BORIS maakt gespecialiseerd speel- en leermateriaal en is tevens een kleinschalig dagbestedingsproject voor mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer
 • ‘Vrolijk zorgenkind’

  Jacomien (44), getrouwd met Paul (52) en moeder van Daan (11) en Gijs (4). Daan is ernstig meervoudig gehandicapt en dat heeft grote gevolgen voor ons gezins­leven. Regelmatig schrijft Jacomien blogs.

  Lees meer
 • Abrona Diagnostiek & Behandeling

  Op vrijdag 21 juni 2013 is in het Diakonessenhuis Utrecht een speciale polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking van start gegaan. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en EMB kunnen hier terecht voor onderzoek, behandeling of advies ‘op maat’. De polikliniek is een samenwerking van Abrona en het Diakonessenhuis.

  Lees meer
 • Acticomm

  Acticomm is een speciaal ontwikkeld en op maat gemaakt computersysteem, geschikt voor mensen met een beperking, leerlingen in het speciaal onderwijs en kleuters.

  Lees meer
 • Alert Bedboxen

  Al meer dan 25 jaar maakt Alert Bedboxen bedden en boxen voor (meervoudig) gehandicapte kinderen en volwassenen. De Bedden bieden kwaliteit in vorm, functie en veiligheid. Ook is Alert Bedboxen gespecialiseerd in maatwerk; bedden en boxen die volledig zijn afgestemd op de gebruiker en verzorger. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen uit standaardmodellen of om bedden te huren voor een kortere of langere periode.

  Lees meer
 • B&S: autoaanpassingen

  B&S verzorgt autoaanpassingen en revalidatietechniek zodat u zelf eenvoudig uw zoon/dochter met een (ernstig meervoudige) beperking in uw auto kunt vervoeren. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat uw kind juist en veilig vergrendeld kan worden.

  Lees meer
 • Beter in gesprek

  Beter in Gesprek beweegt tot dialooggestuurde zorg. Dialooggestuurde zorg is optimale zorg. Het gaat uit van partnerschap tussen zorgprofessional en zorgvrager welke te maken hebben met personen met EMB.

  Lees meer
 • Beweeg

  Beweeg.nl, een initiatief van Elise Sijthoff en Uitgeverij Fysio Educatief, is gespecialiseerd in gezondheidseducatie, gericht op kinderen en hun omgeving.

  Lees meer
 • Bridging Apps

  Op deze website kunt u via een zoekmachine op zoek gaan naar apps, onder meer geschikt voor bijvoorbeeld personen met een ontwikkelingsleeftijd beneden de 2 jaar.

  Lees meer
 • Broer zus EMB

  Deze website is opgezet in het kader van een onderzoek naar het leven van mensen die een broer of zus hebben met ernstige meervoudige beperkingen (afgekort EMB), dat wil zeggen een broer of zus met zowel diepe verstandelijke als verregaande lichamelijke beperkingen.

  Lees meer
 • Broers en zussen: ‘Brussen’

  Het doel van de website is hulpverleners, gezondheidsmedewerkers of andere ondersteuningsfiguren van brussen concrete handvatten aan te bieden in het ondersteunen van Brussen.

  Lees meer
 • Canon Gehandicaptenzorg

  Deze Canon Gehandicaptenzorg gaat over de geschiedenis van de zorg voor en steun aan mensen met verstandelijke beperkingen. Het is dus geen breed overzicht van de geschiedenis van de zorg voor mensen met beperkingen en handicaps in het algemeen.

  Lees meer
 • CAOM

  CAOM is een organisatie die trainingen en andere diensten aanbiedt in de VG-zorgsector, ook EMG, met name op het gebied van communicatie met mensen met beperkingen, met als doel de kwaliteit van de zorg naar een hoger niveau te brengen.

  Lees meer
 • Care4more

  Care4more ontwikkelt producten op het gebied van interactief snoezelen & communicatie voor mensen met een beperking (o.a. personen met EMB/EMG), zodat zij in contact komen met de omgeving.

  Lees meer
 • De Geeter en Munsterman

  De Geeter en Munsterman zijn u graag van dienst wanneer u behoefte hebt aan advies of een training. De deskundigheid ligt op het terrein van mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (EVMB), stoornissen in het autistisch spectrum (ASS), de combinatie verstandelijk beperking en ernstig probleemgedrag en op complexe problematiek in een zorgsysteem.

  Lees meer
 • De Nieuwe Belevenis

  Stichting de Belevenis voorziet in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige meervoudige handicap en ernstig zieke kinderen. Ouders, familieleden en begeleiders krijgen de mogelijkheid om samen uit te gaan; een dag op te trekken in een omgeving waar zij zich welkom voelen, anderen kunnen ontmoeten en samen kunnen genieten van een dagje uit. Ontspannen, beleven, kunst en cultuur zijn hierbij de kernwoorden.

  Lees meer
 • De Vilans Hulpmiddelenwijzer

  Vilans heeft een hulpmiddelenwijzer geïntroduceerd. Deze Hulpmiddelenwijzer is onafhankelijk en bevat objectieve informatie over bijna 10.000 hulpmiddelen. Van elektrische rolstoel tot douchestoel, over alle soorten hulpmiddelen vind je gegevens voor je keuze. Hoe ziet het hulpmiddel eruit, waar gebruik je het voor, voor wie is het geschikt en waar moet je op letten als je […]

  Lees meer
 • De website: leren van Casussen is vernieuwd!

  De website leren van Casussen is vernieuwd! De casussen zijn overzichtelijker gepresenteerd en makkelijker te sorteren op sector of thema. Zo kun je in één oogopslag alle casussen zien die over de GGZ-sector gaan of met vrijheidsbeperkende maatregelen te maken hebben.

  Lees meer
 • EpilepsiePlus

  De website EpilepsiePlus is bedoelt voor ouders van een zoon/dochter met een moeilijk instelbare epilepsie, een (mogelijke) ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking (EMB/EMG).

  Lees meer
 • Expertisecentrum Verstandelijke Beperking

  Verstandelijkbeperkt.nl is de informatiewebsite van Expertisecentrum Verstandelijke Beperking. Het expertisecentrum is een stichting en is ontstaan door initiatief van een aantal gedreven zorgprofessionals met als doel een kwaliteitsslag te maken in de verstandelijk gehandicaptensector.

  Lees meer
 • Fm scholenbouw

  Fm scholenbouw is het architectuurbureau van Angelika Fuchs en Michel Melenhorst: U kunt ze inschakelen voor het ontwerpen en (ver)bouwen van schoolgebouwen, het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, onderzoeksopdrachten, lezingen en workshops.

  Lees meer
 • Free-learning

  Free-learning.nl is de website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk.

  Lees meer
 • Gehechtheid en sociale relaties

  De afdeling Psychotherapie van Bartiméus in Doorn is gespecialiseerd in problemen of stoornissen in gehechtheid met betrekking tot diagnostisch onderzoek en behandeling. In samenwerking met de afdeling Orthopedagogiek van de Vrije Universiteit te Amsterdam doen we ook wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Op deze site wordt inzicht gegeven in de gehechtheid en sociale relaties, de mogelijkheden gehechtheidsproblemen te behandelen en/of u als hulpverlener (o.a. van personen met EMB) te scholen.

  Lees meer
 • Goed Gebruik nieuwsbrief

  Goed Gebruik is een verbetertraject zelfredzaamheid door hulpmiddelen en technologie. Er wordt maandelijks een nieuwsbrief uitgebracht.

  Lees meer
 • HELP, mijn kind heeft een handicap!

  Begeleid ouders, stap voor stap rondom de zorg(en) van hun kind met een ernstige, verstandelijke of (ernstig)meervoudige beperking (EMB).

  Lees meer
 • Het toverbaltheater

  Het Toverbaltheater organiseert steeds andere creatieve integratieprojecten. Het toverbaltheater houdt van het toveren van kleine waardevolle momenten. De blik van verstandhouding tussen de speler van het Toverbaltheater en het kind, het applaus en het glunderen na afloop, de ontroering van de kijker. Het Toverbaltheater heeft een theaterzaal voor de drama-, muziek- en zanglessen. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor theatervoorstellingen en workshops. Daarnaast zijn er diverse workshopruimtes voor beeldende lessen en het maken van decors en kleding.

  Lees meer
 • Huifbedrijden

  Een huifbed is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Op de ruggen van de paarden ligt een zeil, waarop een deelnemer aan het huifbedrijden gelegd wordt. De huifbedconstructie wordt in de manege rondgereden. Huifbedrijden is zeer geschikt voor mensen die vanwege een handicap weinig lichaamsbeweging krijgen.

  Lees meer
 • Human Body Dryer

  Haystack Dryers en Naomi FT brengen voor u een innovatief droogsysteem, de Human Body Dryer. Deze droger is ontworpen om mensen volledig te drogen zonder handdoek.

  Lees meer
 • Iederin

  Ieder(in) is op 1 januari 2014 ontstaan uit de fusie tussen CG-Raad en Platform VG EN is de nieuwe koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, (ook EMB/EMG) of chronisch ziekte.

  Lees meer
 • Innocare

  Innocare is een innovatieve onderneming, gespecialiseerd in houdingsmanagement. In nauwe samenwerking met een groep bedrijven ontwikkelen en leveren zij producten die bijdragen aan een goede lichaamshouding. Vooral voor diegenen die niet zelfstandig goed kunnen liggen of zitten .

  Lees meer
 • Integrale Vroeghulp

  Ouders die bezorgd zijn over de ontwikkeling of het gedrag van hun kind en daarbij hulp nodig hebben, kunnen terecht op de website www.integralevroeghulp.nl. Hier is alle kennis en ervaring gebundeld van professionals binnen de keten van zorg en onderwijs. Ouders kunnen eenvoudig de juiste begeleiding en ondersteuning in hun eigen buurt vinden. Op de website staan ook de ervaringen van ouders en professionals met Integrale Vroeghulp (IVH).

  Lees meer
 • Integrale Vroeghulp (IVH)

  Voor hulpvragen en ondersteuning. Bij zorgen over de ontwikkeling van jonge kinderen.

  Lees meer
 • Jongleert

  Jongleert ontwikkelt educatieve programma’s, workshops en cursussen en is tevens inzetbaar als trainer, workshopbegeleider, projectleider en projectmedewerker.

  Lees meer
 • KidsCover

  Met een KidsCover met ScreenCover om de iPad kan je iPad wel tegen een stootje. De covers zijn gemaakt van het veilige, supersterke maar lichte UVA schuim. Dit is hetzelfde materiaal waar ook Crocs sandalen van gemaakt worden. Uiteraard zijn er openingen voor de knoppen, camera’s, speakers en aansluitingen.

  Lees meer
 • Klas op wielen

  Een speciale klas, voor kinderen met EMB op een basisschool. Bij Klas op wielen wordt gewerkt vanuit twee eigen lokalen, bij de basisschool Kompas in Alkmaar. De lokalen zin ingericht met verstelbaar meubilair waar de kinderen veilig in kunnen liggen, zitten of staan, en waarmee de medewerkers goed kunnen werken.

  Lees meer
 • Klaver 6

  Klaver 6 is een oudervereniging in relatie tot een unieke woonvorm voor (inmiddels ) zes jongvolwassen meervoudig gehandicapten in de leeftijd van 17 tot ongeveer 28 jaar.

  Lees meer
 • KLIK

  KLIK is een platform voor de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. KLIK geeft praktische informatie voor iedereen die werkzaam is in de verstandelijke gehandicaptenzorg en is met name gericht op woon- en activiteitenbegeleiders in de gehandicaptenzorg. Daarnaast biedt KLIK nieuws, achtergronden, de nieuwste onderzoeken en methodes in de verstandelijke gehandicaptenzorg.

  Lees meer
 • Landelijk steunpunt wonen

  Het Landelijk Steunpunt Wonen adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met beperkingen, die een wooninitiatief oprichten of al hebben gerealiseerd.

  Lees meer
 • Landelijk Steunpunt Wonen

  Het LSW adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met beperkingen, die een wooninitiatief oprichten of al hebben gerealiseerd.

  Lees meer
 • Landhaus Meine Auszeit

  Landhaus Meine Auszeit is het eerste pension/ bed & breakfast in Bodenmais dat toegankelijk is voor mensen met een beperking of handicap en aangepaste faciliteiten voor mensen met EMB. Het ‘Landhaus’ beschikt over twee drempelvrije / rolstoeltoegankelijke kamers en badkamers welke voldoen aan de laatste eisen zoals gesteld aan hotelbedrijven die willen voldoen aan het verkrijgen van het Beierse Kwaliteitskeurmerk “Tourismus für alle in Bayern (Kategorie A)”.

  Lees meer
 • Leren van casussen

  De opbouw van een casusbeschrijving in Leren van casussen heeft grote overeenkomsten met verschillende vormen van methodisch werken. Veel methodieken die zijn gericht op omgaan met probleemgedrag, wordt wordt begonnen met het zo objectief mogelijk beschrijven van het probleem.

  Lees meer
 • LOTJE&CO

  LOTJE&CO is er voor alle vaders, moeders, broers, zussen en naasten van zorgintensieve kinderen. Welke diagnose je kind ook heeft, als je een zorgintensief kind hebt, is Lotje&co hét tijdschrift voor jou. Elk kwartaal vol herkenbare en inspirerende verhalen van ouders met dezelfde ervaringen

  Lees meer
 • Moselschleife: vakantieappartementen

  In het plaatsje Bremm, gelegen aan de Moezel tussen Cochem en Zell, zijn 4 vakantieappartementen gebouwd voor mensen met één of meervoudige beperkingen.

  Lees meer
 • Neurocampus

  Indien je op zoek bent naar cognitief uitdagende spelletjes en oefeningen voor jongeren en volwassenen, kijk dan zeker eens op deze website. Deze website bevat gratis oefeningen op geheugen, logica, taal, rekenen, inzicht en oefeningen volgens thema’s.  

  Lees meer
 • NTZ

  Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen (NTZ) informeert over de resultaten van belangrijke en interessante onderzoeken op het terrein van de zorg aan verstandelijk gehandicapten en over ontwikkelingen op het gebied van theorie en paradigma’s.

  Lees meer
 • Nyx zorg voor slaap

  Zoekt u naar mogelijkheden bij ondersteuning en/of behandeling van slaap en/of pijnklachten van uzelf, uw familie of cliënten, dan kunt u terecht bij Nyx zorg voor slaap. Op deze website kunt u kennis nemen van de mogelijkheden m.b.t. behandeling van (langdurige) slaap en/of pijnproblemen.
  Deze behandelingen zijn ook geschikt voor mensen met een ernstig meervoudige berperking (EMB).

  Lees meer
 • Oogbesturing

  Het Expertisecentrum Oogbesturing is een onderdeel van rdgKompagne. In 1999 leverde rdgKompagne het eerste oogbesturingssysteem, het Eyegaze systeem, aan een van zijn cliënten. Sindsdien zijn er verschillende systemen op de markt gekomen en is de techniek voor oogbesturing steeds beter geworden.

  Lees meer
 • Praatapps

  Praatapps.nl is een initiatief van de afdeling logopedie van Driestroom. De logopedisten van Driestroom gebruiken al langer apps bij hun behandelingen. En succesvol!

  Lees meer
 • Praktijk voor muziektherapie – Amsterdam

  Na jaren werkervaring als muziektherapeut binnen de (meervoudig) verstandelijk gehandicaptenzorg, is Elsbeth Siebbeles een eigen praktijk voor muziektherapie DE NIEUWE KLANK  begonnen, gevestigd te Amsterdam. Voor ernstig meervoudig beperkten kan muziek op zinvolle wijze worden ingezet op het gebied van o.a. contact en communicatie, motoriek, ontspanning, het uiten van gevoelens. Samen met muziek bezig zijn op een ongedwongen […]

  Lees meer
 • QuoVadis

  QuoVadis (voorheen GEWA Nederland BV) is een onafhankelijk Nederlands bedrijf met een totaalprogramma van medisch-technische communicatie- en bedieningshulpmiddelen voor personen met spraak- en bedienproblemen.

  Lees meer
 • Scouters

  Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals. Op de Scouters website, het forum en de social media worden oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen gedeeld.

  Lees meer
 • Shamajo: een wens stichting voor (meervoudig) gehandicapte mensen van jong tot oud!

  Mensen met meerdere ernstige beperkingen hebben weinig keuzes. Mensen die bijvoorbeeld niet of niet goed kunnen horen en zien, of mensen die behalve een zintuiglijke beperking ook een lichamelijke en/of geestelijke beperking hebben, zijn voor een groot deel afhankelijk van andere mensen. Samen met ouders en begeleiders proberen zij hun wensen zo goed mogelijk te realiseren en iedere dag de moeite van het leven waard te maken.

  Lees meer
 • Shantala Speciale Zorg

  Anne-lies Eijkmans biedt de behadeling: ‘Shantala Speciale Zorg’ aan. Deze behandeling stimuleert de huid wat belangrijk is voor de juiste organische, neurologische en psychologische ontwikkeling. De behandeling is ook geschikt voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).

  Lees meer
 • Stichting Liz

  Stichting Liz is een klas met kinderen met een meervoudige beperking geintegreerd in een reguliere basisschool en kinderopvang in Nijmegen Noord.

  Lees meer
 • Stichting Space Station

  Space Station wil aantonen dat, wanneer er een passend aanbod is, mensen met een meervoudig complexe beperking, net als iedereen, deel kunnen nemen aan het regulier onderwijs. Ook heeft Space Station een educatief platform waar vaardigheden ontwikkeld kunnen worden voor die “echte” wereld. “Movement, meaning and metaphor” zijn de kernbegrippen.

  Lees meer
 • Stichting Terre

  Stichting Terre is het Rett Syndroom Fonds dat zich bezig houdt met het direct ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van therapieën zodat kinderen met het Rett syndroom alles uit het leven kunnen halen wat erin zit.

  Lees meer
 • Tijdschrift Markant

  Markant is het tijdschrift voor de gehandicaptensector. Op de website kunt u de dossiers van Markant bekijken als u informatie zoekt over belangrijke onderwerpen uit de gehandicaptensector. Daarnaast is het mogelijk om artikelen te raadplegen die al eerder zijn verschenen in tijdschrift Markant of Katern. Met de uitgebreide zoekfunctie onder Archief kunt u altijd het artikel terugvinden waarnaar u op zoek bent.

  Lees meer
 • Vakbladvroeg

  Vroeghulp en –signaleren bij kinderen met een stoornis wint snel aan belang. Terecht, want interveniëren in een pril stadium kan veel ongemak op latere leeftijd voorkomen. Voor alle professionals die werken met kinderen van 0 tot 7 jaar is Vakblad Vroeg dé nieuwsbron. Vakblad Vroeg bericht viermaal per jaar over signalering en vroeghulp.

  Lees meer
 • Virtueel museum ’s Heeren Loo

  Een museum over de geschiedenis van de gehandicaptenzorg en ’s Heeren Loo.

  Lees meer
 • Vita Care TMS

  Vita Care TMS geeft revalidatie patiënten en chronisch zieken het gevoel en de beweging die zij zelf niet kunnen voortbrengen.

  Lees meer
 • VU Amsterdam: Zorgverlening voor kinderen met speciale behoeften

  Op de website van VU Amsterdam vind je meer informatie over het zo goed mogelijk verlenen van zorg aan kinderen die kwetsbaar zijn als gevolg van een intellectuele, fysieke en/of visuele handicap of chronische ziekte.

  Lees meer
 • Woningaanpassing Info & Advies

  Mensen met een (ernstig meervoudige) handicap (EMB) hebben voor hun woning vaak woningaanpassingen nodig. De website van Ir Grootveld: ‘Woningaanpassing Info & Advies’ is uw leidraad bij aangepast bouwen en wonen.

  Lees meer
 • Woonzelf: Landelijk Steunpunt Wonen

  Het Landelijk Steunpunt Wonen (LSW) adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met beperkingen, die een wooninitiatief oprichten of al hebben gerealiseerd. De database wooninitiatieven van het LSW ontsluit zoveel mogelijk informatie over individuele wooninitiatieven.

  Lees meer
 • Zorgbungalows Nederland

  Op deze website staan de zorgbungalows in Nederland met aangepaste faciliteiten voor bezoekers met een (chronische) lichamelijke of geestelijke beperking.

  Lees meer
Thema:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!