Links

Hier vindt u een overzicht van handige adressen / links. Met behulp van het filtermenu rechtsboven, kunt u snel een overzicht krijgen van de links van een bepaalde categorie. Mist u een link of heeft u een goede tip, mail het naar info@emgplatform.nl

 • Stichting Pim is een unieke kleinschalige zorgwoning voor 8 meervoudig beperkte jongeren. Stichting Pim biedt naast de zorg voor de 8 vaste bewoners ook andere vormen van opvang aan. Opvang gericht op meervoudig gehandicapte kinderen die binnen onze doelgroep passen. Deze zijn o.a. ook geschikt voor personen met EMB.

  Lees meer
 • ‘Hier is Boris’

  BORIS maakt gespecialiseerd speel- en leermateriaal en is tevens een kleinschalig dagbestedingsproject voor mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer
 • ‘Vrolijk zorgenkind’

  Jacomien (44), getrouwd met Paul (52) en moeder van Daan (11) en Gijs (4). Daan is ernstig meervoudig gehandicapt en dat heeft grote gevolgen voor ons gezins­leven. Regelmatig schrijft Jacomien blogs.

  Lees meer
 • (K)DC Omega

  Een gespecialiseerd (kinderdag)verblijf voor kinderen, tieners en jong volwassenen met EMB (een ontwikkelingsleeftijd beneden de 12 maanden)

  Lees meer
 • Aanpassingen Adremo

  Adaptatie en revalidatie geeft mobiliteit: o.a.elektrische rolstoelbesturing.

  Lees meer
 • Abrona Diagnostiek & Behandeling

  Op vrijdag 21 juni 2013 is in het Diakonessenhuis Utrecht een speciale polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking van start gegaan. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en EMB kunnen hier terecht voor onderzoek, behandeling of advies ‘op maat’. De polikliniek is een samenwerking van Abrona en het Diakonessenhuis.

  Lees meer
 • Acticomm

  Acticomm is een speciaal ontwikkeld en op maat gemaakt computersysteem, geschikt voor mensen met een beperking, leerlingen in het speciaal onderwijs en kleuters.

  Lees meer
 • Alert Bedboxen

  Al meer dan 25 jaar maakt Alert Bedboxen bedden en boxen voor (meervoudig) gehandicapte kinderen en volwassenen. De Bedden bieden kwaliteit in vorm, functie en veiligheid. Ook is Alert Bedboxen gespecialiseerd in maatwerk; bedden en boxen die volledig zijn afgestemd op de gebruiker en verzorger. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen uit standaardmodellen of om bedden te huren voor een kortere of langere periode.

  Lees meer
 • ANNE-MOON, omdat elk mens uniek is…

  Ons werkveld betreft de gehandicaptenzorg in de regio Zuid-Holland en Zeeland. We richten ons op diagnostiek, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en bieden advies, ondersteuning en scholing.

  Lees meer
 • Antwoorden over extra tegemoetkoming

  Antwoorden over extra tegemoetkoming aan ouders van thuiswonende gehandicapte kinderen (TOG) staan nu online op de website van de rijksoverheid. Dit zijn de antwoorden van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op kamervragen van het lid Leijten

  Lees meer
 • Artikel algemene tegemoetkoming Wtcg-2010

  Sinds januari 2009 geldt de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg). Door deze wet kunt u van de overheid financiële tegemoetkomingen krijgen voor de extra kosten die u maakt door chronische ziekte of handicap.

  Lees meer
 • B&S: autoaanpassingen

  B&S verzorgt autoaanpassingen en revalidatietechniek zodat u zelf eenvoudig uw zoon/dochter met een (ernstig meervoudige) beperking in uw auto kunt vervoeren. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat uw kind juist en veilig vergrendeld kan worden.

  Lees meer
 • Barry Emons

  Aangepast spelmateriaal, en revalidatiehulpmiddelen

  Lees meer
 • Begrensde liefde

  Website van RutgersNisso en Transact i.s.m. LKNG en NGBZ. De website is bedoeld voor iedereen die professioneel of als opvoeder betrokken is bij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

  Lees meer
 • Beter in gesprek

  Beter in Gesprek beweegt tot dialooggestuurde zorg. Dialooggestuurde zorg is optimale zorg. Het gaat uit van partnerschap tussen zorgprofessional en zorgvrager welke te maken hebben met personen met EMB.

  Lees meer
 • Beweeg

  Beweeg.nl, een initiatief van Elise Sijthoff en Uitgeverij Fysio Educatief, is gespecialiseerd in gezondheidseducatie, gericht op kinderen en hun omgeving.

  Lees meer
 • Bij-de-hand-Planner

  Deze zijn ontwikkeld door MEE Zuid-Holland Zuid, MEE Zuid-Holland-Noord en MEE Utrecht. Er is een uitgave voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook een voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte.

  Lees meer
 • Bridging Apps

  Op deze website kunt u via een zoekmachine op zoek gaan naar apps, onder meer geschikt voor bijvoorbeeld personen met een ontwikkelingsleeftijd beneden de 2 jaar.

  Lees meer
 • Broer en zus

  Ken je een ziek of gehandicapt kind? Ben je betrokken bij diens broertjes of zusjes? Dan is dit jouw site!

  Lees meer
 • Broer zus EMB

  Deze website is opgezet in het kader van een onderzoek naar het leven van mensen die een broer of zus hebben met ernstige meervoudige beperkingen (afgekort EMB), dat wil zeggen een broer of zus met zowel diepe verstandelijke als verregaande lichamelijke beperkingen.

  Lees meer
 • Broers en zussen: ‘Brussen’

  Het doel van de website is hulpverleners, gezondheidsmedewerkers of andere ondersteuningsfiguren van brussen concrete handvatten aan te bieden in het ondersteunen van Brussen.

  Lees meer
 • Canon Gehandicaptenzorg

  Deze Canon Gehandicaptenzorg gaat over de geschiedenis van de zorg voor en steun aan mensen met verstandelijke beperkingen. Het is dus geen breed overzicht van de geschiedenis van de zorg voor mensen met beperkingen en handicaps in het algemeen.

  Lees meer
 • CAOM

  CAOM is een organisatie die trainingen en andere diensten aanbiedt in de VG-zorgsector, ook EMG, met name op het gebied van communicatie met mensen met beperkingen, met als doel de kwaliteit van de zorg naar een hoger niveau te brengen.

  Lees meer
 • Care4more

  Care4more ontwikkelt producten op het gebied van interactief snoezelen & communicatie voor mensen met een beperking (o.a. personen met EMB/EMG), zodat zij in contact komen met de omgeving.

  Lees meer
 • Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE)

  Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) wil mensen met een bijzondere zorgvraag een menswaardig bestaan geven. We komen in actie als er sprake is van ernstige gedragsproblemen of als de kwaliteit van leven ernstig wordt aangetast en de reguliere z

  Lees meer
 • Competentiemeter Gehandicaptenzorg

  Op de competentiemeter krijg je inzicht in je eigen competenties en vaardigheden, je sterke punten en je ontwikkelpunten.

  Lees meer
 • Consultatie en educatie (CED-groep)

  De CED-Groep adviseert, begeleidt, ondersteunt, traint en coacht professionals die in het onderwijs en kinderopvang werken. Dat gebeurt rond thema’s als taal, rekenen, leerprestaties, sociale competentie en zorg.

  Lees meer
 • Cross-Over

  www.kenniscentrumcrossover.nl Jongeren, handicap en werk, daar gaat het bij CrossOver om. CrossOver betekent verbinding en uitwisseling. Het Kenniscentrum maakt informatie over jongeren met een arbeidshandicap en werk toegankelijk..

  Lees meer
 • De arbeidsmarkt en gehandicaptenzorg

  De website www.jijendegehandicaptenzorg.nl is sinds 2007 de spin in het web van de landelijke arbeidsmarktcampagne voor de gehandicaptenzorg. Deze campagne richt zich op het vinden van nieuw talent voor de sector. De campagne ondersteunt het werk dat orga

  Lees meer
 • De Balkende Hoeve

  De Balkende Hoeve is gelegen aan de rand van Aarschot midden in het Hageland. De ideale vertrekbasis om eindeloos door de natuur te wandelen en te fietsen. De Balkende Hoeve opent graag haar deuren voor alle mensen die zin hebben om in contact te komen met een ezel. We willen er in het bijzonder zijn voor mensen met een beperking/handicap/hulpvraag

  Lees meer
 • De Dutch Academy of Childhood Disability (Dutch-ACD)

  De Dutch Academy of Childhood Disability (Dutch-ACD) is opgericht om de integratie van verschillende disciplines in de kinderrevalidatie te bevorderen: artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, maatschappelijk werkers, orthopedagogen, psych

  Lees meer
 • De Geeter en Munsterman

  De Geeter en Munsterman zijn u graag van dienst wanneer u behoefte hebt aan advies of een training. De deskundigheid ligt op het terrein van mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (EVMB), stoornissen in het autistisch spectrum (ASS), de combinatie verstandelijk beperking en ernstig probleemgedrag en op complexe problematiek in een zorgsysteem.

  Lees meer
 • De Nieuwe Belevenis

  Stichting de Belevenis voorziet in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige meervoudige handicap en ernstig zieke kinderen. Ouders, familieleden en begeleiders krijgen de mogelijkheid om samen uit te gaan; een dag op te trekken in een omgeving waar zij zich welkom voelen, anderen kunnen ontmoeten en samen kunnen genieten van een dagje uit. Ontspannen, beleven, kunst en cultuur zijn hierbij de kernwoorden.

  Lees meer
 • De Vilans Hulpmiddelenwijzer

  Vilans heeft een hulpmiddelenwijzer geïntroduceerd. Deze Hulpmiddelenwijzer is onafhankelijk en bevat objectieve informatie over bijna 10.000 hulpmiddelen. Van elektrische rolstoel tot douchestoel, over alle soorten hulpmiddelen vind je gegevens voor je keuze. Hoe ziet het hulpmiddel eruit, waar gebruik je het voor, voor wie is het geschikt en waar moet je op letten als je […]

  Lees meer
 • De website: leren van Casussen is vernieuwd!

  De website leren van Casussen is vernieuwd! De casussen zijn overzichtelijker gepresenteerd en makkelijker te sorteren op sector of thema. Zo kun je in één oogopslag alle casussen zien die over de GGZ-sector gaan of met vrijheidsbeperkende maatregelen te maken hebben.

  Lees meer
 • Domotica en wonen

  De website is de spil van de Kenniscirkel Domotica voor Wonen en Zorg van Vilans voor Revalidatie en Handicap. Domotica zijn woninggebonden technologische toepassingen die ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven

  Lees meer
 • Eelke Verschuur

  Eelke Verschuur ontwikkelt enverkoopt hulpmiddelen en symbolensoftware voor iedereen die moeite heeft met communiceren. Dat is maatwerk voor school, praktijk en thuis.

  Lees meer
 • Engelse informatie website Family Village

  The Family Village is a web site for children and adults with disabilities, their families, and their friends and allies. Family Village brings together thousands of online resources in a organized, easy-to-use directory. The centerpiece of Family Villag

  Lees meer
 • EpilepsiePlus

  De website EpilepsiePlus is bedoelt voor ouders van een zoon/dochter met een moeilijk instelbare epilepsie, een (mogelijke) ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking (EMB/EMG).

  Lees meer
 • Expertisecentrum Verstandelijke Beperking

  Verstandelijkbeperkt.nl is de informatiewebsite van Expertisecentrum Verstandelijke Beperking. Het expertisecentrum is een stichting en is ontstaan door initiatief van een aantal gedreven zorgprofessionals met als doel een kwaliteitsslag te maken in de verstandelijk gehandicaptensector.

  Lees meer
 • Facebook Lotje&co: Broertjes & Zusjes

  Lotje&co heeft een besloten Facebook¬groep waar broers en zussen hun verhaal kwijt kunnen. Gewoon onder elkaar, om ervaringen te delen, los van je vader en moeder. En dat hoeft heus niet per se over die broer of zus te gaan. Voor kinderen van 13 jaar

  Lees meer
 • Fm scholenbouw

  Fm scholenbouw is het architectuurbureau van Angelika Fuchs en Michel Melenhorst: U kunt ze inschakelen voor het ontwerpen en (ver)bouwen van schoolgebouwen, het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, onderzoeksopdrachten, lezingen en workshops.

  Lees meer
 • Free-learning

  Free-learning.nl is de website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk.

  Lees meer
 • Gastlessen

  NSGK neemt het initiatief om de belangenorganisaties die voorlichtingen geven op scholen vindbaar te maken voor docenten. Hiervoor wordt de website www.gastles.info ingericht. De website is gevuld met informatie zodat docenten op eenvoudige wijze gastdoce

  Lees meer
 • Gehechtheid en sociale relaties

  De afdeling Psychotherapie van Bartiméus in Doorn is gespecialiseerd in problemen of stoornissen in gehechtheid met betrekking tot diagnostisch onderzoek en behandeling. In samenwerking met de afdeling Orthopedagogiek van de Vrije Universiteit te Amsterdam doen we ook wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Op deze site wordt inzicht gegeven in de gehechtheid en sociale relaties, de mogelijkheden gehechtheidsproblemen te behandelen en/of u als hulpverlener (o.a. van personen met EMB) te scholen.

  Lees meer
 • Geld terug voor ziekte of handicap

  Sinds januari 2009 geldt de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg). Door deze wet kunt u van de overheid financiële tegemoetkomingen krijgen voor de extra kosten die u maakt door chronische ziekte of handicap.

  Lees meer
 • Gezin en handicap

  Gezin en Handicap is een aanspreekpunt zijn voor iedereen wie te maken krijgt met handicap. Personen met een handicap, hun ouders, broers en zussen, etc. kunnen bij Gezin en Handicap terecht met hun vragen en ervaringen.

  Lees meer
 • Goed Gebruik nieuwsbrief

  Goed Gebruik is een verbetertraject zelfredzaamheid door hulpmiddelen en technologie. Er wordt maandelijks een nieuwsbrief uitgebracht.

  Lees meer
 • Grip op vervoer

  Gaat uw kind naar school dan is het goed meer te weten over het aanbesteden van vervoer van gemeenten voor scholen www.gripopvervoer.nl

  Lees meer
 • Handicom

  Handicom staat voor advies en ontwikkeling van computer- en communicatie-hulpmiddelen voor gehandicapten. Wij richten ons op het raakvlak tussen de handicap enerzijds en computers & communicatie anderzijds.

  Lees meer
 • Het toverbaltheater

  Het Toverbaltheater organiseert steeds andere creatieve integratieprojecten. Het toverbaltheater houdt van het toveren van kleine waardevolle momenten. De blik van verstandhouding tussen de speler van het Toverbaltheater en het kind, het applaus en het glunderen na afloop, de ontroering van de kijker. Het Toverbaltheater heeft een theaterzaal voor de drama-, muziek- en zanglessen. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor theatervoorstellingen en workshops. Daarnaast zijn er diverse workshopruimtes voor beeldende lessen en het maken van decors en kleding.

  Lees meer
 • Huifbedrijden

  Een huifbed is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Op de ruggen van de paarden ligt een zeil, waarop een deelnemer aan het huifbedrijden gelegd wordt. De huifbedconstructie wordt in de manege rondgereden. Huifbedrijden is zeer geschikt voor mensen die vanwege een handicap weinig lichaamsbeweging krijgen.

  Lees meer
 • Human Body Dryer

  Haystack Dryers en Naomi FT brengen voor u een innovatief droogsysteem, de Human Body Dryer. Deze droger is ontworpen om mensen volledig te drogen zonder handdoek.

  Lees meer
 • Iederin

  Ieder(in) is op 1 januari 2014 ontstaan uit de fusie tussen CG-Raad en Platform VG EN is de nieuwe koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, (ook EMB/EMG) of chronisch ziekte.

  Lees meer
 • Informatie over methodieken

  Deze site biedt een beknopt overzicht van methodieken en benaderingen in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking en gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Onder ‘methoden’ vindt men een korte typering, literatuurverwijzingen en relevante

  Lees meer
 • Innocare

  Innocare is een innovatieve onderneming, gespecialiseerd in houdingsmanagement. In nauwe samenwerking met een groep bedrijven ontwikkelen en leveren zij producten die bijdragen aan een goede lichaamshouding. Vooral voor diegenen die niet zelfstandig goed kunnen liggen of zitten .

  Lees meer
 • Integrale Vroeghulp

  Ouders die bezorgd zijn over de ontwikkeling of het gedrag van hun kind en daarbij hulp nodig hebben, kunnen terecht op de website www.integralevroeghulp.nl. Hier is alle kennis en ervaring gebundeld van professionals binnen de keten van zorg en onderwijs. Ouders kunnen eenvoudig de juiste begeleiding en ondersteuning in hun eigen buurt vinden. Op de website staan ook de ervaringen van ouders en professionals met Integrale Vroeghulp (IVH).

  Lees meer
 • Integrale Vroeghulp (IVH)

  Voor hulpvragen en ondersteuning. Bij zorgen over de ontwikkeling van jonge kinderen.

  Lees meer
 • Internationale society voor ondersteunde of totale communicatie (ISAAC)

  Communicatie voor mensen die zonder spraak of schrift communiceren.

  Lees meer
 • Jongleert

  Jongleert ontwikkelt educatieve programma’s, workshops en cursussen en is tevens inzetbaar als trainer, workshopbegeleider, projectleider en projectmedewerker.

  Lees meer
 • KDC 't Dijkje, Tiburg

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC 't Knoevelhöfke, Landgraaf

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC 't Lentekind, Middelburg

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC Anneriet, Doetichem

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC de Blauwe Vogel, Soest

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC de Blauwe Vogel, Soest

  Nieuwbouw voor een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB is gerealiseerd in 2011.

  Lees meer
 • KDC de Grummelkes, Cadier en Keer

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC de Heisterkes, Haelen

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC de Kleine Oase, Zwijndrecht

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC de Twinkeling, Horst

  Nieuwbouw voor een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB is gerealiseerd in 2004

  Lees meer
 • KDC en zml school de Oranjeschelp

  Nieuwbouw voor het KDC en zml school Oranjeschelp is gerealiseerd in 2007 (ook voor kinderen met EMB)

  Lees meer
 • KDC Nifterlake

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC Rozemarijn, Haarlem en Heemstede

  Een gespecialiseerd antroposofisch kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB.

  Lees meer
 • KDC Zonnehof, Naaldwijk

  Een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en jong volwassenen met EMB.

  Lees meer
 • KDC Zonnehof, Naaldwijk

  Nieuwbouw voor een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB is gerealiseerd in … (onbekend)

  Lees meer
 • Ketogeen dieet

  De Nederlandse website over het ketogeen dieet als behandelmethode voor kinderen met moeilijk-instelbare epilepsie.

  Lees meer
 • KidsCover

  Met een KidsCover met ScreenCover om de iPad kan je iPad wel tegen een stootje. De covers zijn gemaakt van het veilige, supersterke maar lichte UVA schuim. Dit is hetzelfde materiaal waar ook Crocs sandalen van gemaakt worden. Uiteraard zijn er openingen voor de knoppen, camera’s, speakers en aansluitingen.

  Lees meer
 • Kies beter

  www.kiesbeter.nl U kunt steeds meer kiezen in de zorg. KiesBeter.nl biedt u de informatie die daarbij nodig is.

  Lees meer
 • Kiezen van zorg

  U kunt steeds meer kiezen in de zorg. KiesBeter.nl biedt u de informatie die daarbij nodig is.

  Lees meer
 • Kind met handicap: informatie en ervaringen

  Tips voor ouders met een kind met een (meervoudige) beperking. Er zijn ervaringsverhalen te lezen en op de agenda staan activiteiten, lezingen en cursussen voor ouders en/of kinderen vermeld. Ook is er een webwinkel waar speciale spullen voor speciale kin

  Lees meer
 • Klas op wielen

  Een speciale klas, voor kinderen met EMB op een basisschool. Bij Klas op wielen wordt gewerkt vanuit twee eigen lokalen, bij de basisschool Kompas in Alkmaar. De lokalen zin ingericht met verstelbaar meubilair waar de kinderen veilig in kunnen liggen, zitten of staan, en waarmee de medewerkers goed kunnen werken.

  Lees meer
 • Klaver 6

  Klaver 6 is een oudervereniging in relatie tot een unieke woonvorm voor (inmiddels ) zes jongvolwassen meervoudig gehandicapten in de leeftijd van 17 tot ongeveer 28 jaar.

  Lees meer
 • KLIK

  KLIK is een platform voor de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. KLIK geeft praktische informatie voor iedereen die werkzaam is in de verstandelijke gehandicaptenzorg en is met name gericht op woon- en activiteitenbegeleiders in de gehandicaptenzorg. Daarnaast biedt KLIK nieuws, achtergronden, de nieuwste onderzoeken en methodes in de verstandelijke gehandicaptenzorg.

  Lees meer
 • KMD

  KMD ontwikkelt producten voor mensen met een spraakbeperking en motorische beperking. Het assortiment bestaat uit hulpmiddelen ter bevordering van de communicatie, computergebruik en omgevingsbediening.

  Lees meer
 • Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs

  LECSO behartigt de belangen van haar leden, leerlingen, medewerkern en ouders.

  Lees meer
 • Landelijk steunpunt wonen

  Het Landelijk Steunpunt Wonen adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met beperkingen, die een wooninitiatief oprichten of al hebben gerealiseerd.

  Lees meer
 • Landelijk Steunpunt Wonen

  Het LSW adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met beperkingen, die een wooninitiatief oprichten of al hebben gerealiseerd.

  Lees meer
 • Landelijke servicepunt kinderrevalidatie

  Dit servicepunt is er voor iedereen die werkt binnen de kinderrevalidatie. Het Landelijk Servicepunt Kinderrevalidatie werkt nauw samen met de Dutch-ACD. Kennis bijeen brengen en de mogelijkheid bieden om van elkaar te leren

  Lees meer
 • Landhaus Meine Auszeit

  Landhaus Meine Auszeit is het eerste pension/ bed & breakfast in Bodenmais dat toegankelijk is voor mensen met een beperking of handicap en aangepaste faciliteiten voor mensen met EMB. Het ‘Landhaus’ beschikt over twee drempelvrije / rolstoeltoegankelijke kamers en badkamers welke voldoen aan de laatste eisen zoals gesteld aan hotelbedrijven die willen voldoen aan het verkrijgen van het Beierse Kwaliteitskeurmerk “Tourismus für alle in Bayern (Kategorie A)”.

  Lees meer
 • Leren van casussen

  De opbouw van een casusbeschrijving in Leren van casussen heeft grote overeenkomsten met verschillende vormen van methodisch werken. Veel methodieken die zijn gericht op omgaan met probleemgedrag, wordt wordt begonnen met het zo objectief mogelijk beschrijven van het probleem.

  Lees meer
 • Leuke kleding

  Pien & Polle special kidswear verkoopt via hun webwinkel leuke, aangepaste kleding voro gehandicapte kinderen en jong volwassenen.

  Lees meer
 • Logeren met Zorg

  De logeerhuizen staan vermeld op www.logerenmetzorg.nl Om snel te zoeken kunt u kiezen voor een doelgroep. Kies hiervoor de doelgroep MCG, meervoudig complex gehandicapt. MCG komt overeen met EMB.

  Lees meer
 • Lotje&co: Vraag&aanbod

  Lotje&co heeft opnieuw haar website uitgebreid met de pagina Vraag&aanbod. Je kunt via Vraag&aanbod nu zelf spullen aanbieden of op zoek gaan naar spullen die je mist. Ook kun je deze pagina inzetten voor andere zoekacties, bijvoorbeeld om een

  Lees meer
 • LOTJE&CO

  LOTJE&CO is er voor alle vaders, moeders, broers, zussen en naasten van zorgintensieve kinderen. Welke diagnose je kind ook heeft, als je een zorgintensief kind hebt, is Lotje&co hét tijdschrift voor jou. Elk kwartaal vol herkenbare en inspirerende verhalen van ouders met dezelfde ervaringen

  Lees meer
 • Magenta-project: zorg-werk-levenbalans voor ouders van een zorgenkind

  Een aanbod uitgewerkt voor ouders van kinderen tussen 0 en 14 jaar met een handicap of chronische ziekte. In 4 modules wordt gewerkt rond persoonlijke zorg-werk-levenbalans. Time management, organiseren van de zorg en overleg met professionelen komt aan bod. Er zijn verschillende Magentaworkshops voor ouders van een zorgenkind in Vlaanderen. Er is ook een Magentaweekend […]

  Lees meer
 • Mara-creations

  MARA-Creations levert aan alle diensten in de gezondheidszorg en particulieren haar productenpakket maatwerk in ‘Snoezelen & Aangepaste producten’.

  Lees meer
 • Moselschleife: vakantieappartementen

  In het plaatsje Bremm, gelegen aan de Moezel tussen Cochem en Zell, zijn 4 vakantieappartementen gebouwd voor mensen met één of meervoudige beperkingen.

  Lees meer
 • Movisie

  MOVISIE werkt voor en met overheden, burgerinitiatieven, vrijwilligers- en professionele organisaties met als doel de participatie en de zelfredzaamheid van burgers te bevorderen. MOVISIE verzamelt, valideert, verrijkt en verspreidt kennis over welzijn,

  Lees meer
 • Nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling

  Voor leerlingen die ernstig meervoudig gehandicapt (emg) zijn, is een overzicht van relevante leerlijnen, SLO-publicaties en externe bronnen opgesteld. Het gaat om die leerlingen die een IQ onder de 35 hebben.

  Lees meer
 • Nederlandse vereniging voor muziektherapeuten

  Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie

  Lees meer
 • Nenko

  Aangepast spelmateriaal (Rompa) en hulpmiddelen (Rifton).

  Lees meer
 • Neurocampus

  Indien je op zoek bent naar cognitief uitdagende spelletjes en oefeningen voor jongeren en volwassenen, kijk dan zeker eens op deze website. Deze website bevat gratis oefeningen op geheugen, logica, taal, rekenen, inzicht en oefeningen volgens thema’s.  

  Lees meer
 • NTZ

  Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen (NTZ) informeert over de resultaten van belangrijke en interessante onderzoeken op het terrein van de zorg aan verstandelijk gehandicapten en over ontwikkelingen op het gebied van theorie en paradigma’s.

  Lees meer
 • Nyx zorg voor slaap

  Zoekt u naar mogelijkheden bij ondersteuning en/of behandeling van slaap en/of pijnklachten van uzelf, uw familie of cliënten, dan kunt u terecht bij Nyx zorg voor slaap. Op deze website kunt u kennis nemen van de mogelijkheden m.b.t. behandeling van (langdurige) slaap en/of pijnproblemen.
  Deze behandelingen zijn ook geschikt voor mensen met een ernstig meervoudige berperking (EMB).

  Lees meer
 • Ondersteunde communicatie

  Webwinkel met een aanbod van veel eenvoudige aanpassingen, voornamelijk gericht op communicatievoorzieningen. Behalve de software om communicatieaanpassingen te maken ook een ruime keuze uit eenvoudige en betaalbare hulpmiddelen.

  Lees meer
 • Oogbesturing

  Het Expertisecentrum Oogbesturing is een onderdeel van rdgKompagne. In 1999 leverde rdgKompagne het eerste oogbesturingssysteem, het Eyegaze systeem, aan een van zijn cliënten. Sindsdien zijn er verschillende systemen op de markt gekomen en is de techniek voor oogbesturing steeds beter geworden.

  Lees meer
 • Perrin

  PERRIN is een landelijk onderzoeksprogramma op het gebied van de kinderrevalidatie. Het doel is de zorg voor kinderen en jongeren in de kinderrevalidatie te verbeteren.

  Lees meer
 • PGB

  PGB Informatie over het Persoons Gebonden Budget en het Persoons Volgend Budget. www.pgb.nl

  Lees meer
 • PLUUSbeleving

  PLUUS maakt kleinschalige theatervoorstellingen voor mensen met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Behalve kleinschalige theatervoorstellingen biedt PLUUS ook losse belevingsactiviteiten aan.

  Lees meer
 • Praatapps

  Praatapps.nl is een initiatief van de afdeling logopedie van Driestroom. De logopedisten van Driestroom gebruiken al langer apps bij hun behandelingen. En succesvol!

  Lees meer
 • Praktijk voor muziektherapie – Amsterdam

  Na jaren werkervaring als muziektherapeut binnen de (meervoudig) verstandelijk gehandicaptenzorg, is Elsbeth Siebbeles een eigen praktijk voor muziektherapie DE NIEUWE KLANK  begonnen, gevestigd te Amsterdam. Voor ernstig meervoudig beperkten kan muziek op zinvolle wijze worden ingezet op het gebied van o.a. contact en communicatie, motoriek, ontspanning, het uiten van gevoelens. Samen met muziek bezig zijn op een ongedwongen […]

  Lees meer
 • QuoVadis

  QuoVadis (voorheen GEWA Nederland BV) is een onafhankelijk Nederlands bedrijf met een totaalprogramma van medisch-technische communicatie- en bedieningshulpmiddelen voor personen met spraak- en bedienproblemen.

  Lees meer
 • RDG Kompagne

  RDG Kompagne is een leverancier op het gebied van communicatiehulpmiddelen, computeraanpassingen, omgevingsbediening en planningshulpmiddelen voor mensen met een handicap.

  Lees meer
 • Reflectie-instrument rond slikproblemen

  Het reflectie-instrument wil een bescheiden maar concrete, praktijkgerichte bijdrage leveren aan een optimale behandeling van en omgaan met slikstoornissen. Dat doet het door te helpen de aanpak van slikproblemen in uw organisatie en in uw dagdagelijkse praktijk zo goed mogelijk in beeld te brengen. Het instrument had nooit de intentie te komen tot een bepalend […]

  Lees meer
 • Revalidatiecentrum de Vogellanden, Zwolle

  Wanneer uw kind een lichamelijke beperking heeft, wilt u dat hij of zij een goede behandeling krijgt en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Uw kind krijgt therapie zodat hij of zij zo goed mogelijk kan leren bewegen en communiceren.

  Lees meer
 • Revalidatiehulpmiddelen

  Elan Healthcare is een marketing- en distributieorganisatie voor hoogwaardige revalidatie-hulpmiddelen die functioneel bijdragen aan de levenskwaliteit van de gebruikers.

  Lees meer
 • Rijks Universiteit Groningen/ PMD

  Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de Rijks Universiteit Groningen. Doel van het Research Centre is het bundelen en uitdragen van wetenschappelijke kennis in nauwe wisselwerking met de praktijk op het gebied van personen met ernstig

  Lees meer
 • RTD Het Dorp

  RTD Het Dorp maakt en levert hoogwaardige technische hulpmiddelen en aanpassingen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computerbediening.

  Lees meer
 • Saïto: massage

  De Stichting Saito Centrum Nederland organiseert jaarlijks workshops voor ouders van meervoudig gehandicapte jonge kinderen. In de workshop wordt een kindvriendelijke massage techniek aangeleerd om de (motorische) ontwikkeling van de kinderen spelenderwij

  Lees meer
 • Schakelspeelgoed

  Speelgoed voor kinderen met een beperking gericht op spel en ontwikkeling.

  Lees meer
 • Schik Organisatie Begeleide Vakanties

  Mensen met een verstandelijke beperking hebben in meer of mindere mate begeleiding en/of ondersteuning nodig tijdens hun vakantie. Schik Organisatie Begeleide Vakanties geeft deze begeleiding en ondersteuning.

  Lees meer
 • Scouters

  Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals. Op de Scouters website, het forum en de social media worden oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen gedeeld.

  Lees meer
 • Shamajo: een wens stichting voor (meervoudig) gehandicapte mensen van jong tot oud!

  Mensen met meerdere ernstige beperkingen hebben weinig keuzes. Mensen die bijvoorbeeld niet of niet goed kunnen horen en zien, of mensen die behalve een zintuiglijke beperking ook een lichamelijke en/of geestelijke beperking hebben, zijn voor een groot deel afhankelijk van andere mensen. Samen met ouders en begeleiders proberen zij hun wensen zo goed mogelijk te realiseren en iedere dag de moeite van het leven waard te maken.

  Lees meer
 • Shantala Speciale Zorg

  Anne-lies Eijkmans biedt de behadeling: ‘Shantala Speciale Zorg’ aan. Deze behandeling stimuleert de huid wat belangrijk is voor de juiste organische, neurologische en psychologische ontwikkeling. De behandeling is ook geschikt voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).

  Lees meer
 • Snoezelland

  Snoezelland is een ontspannings- en activiteitenruimte van 97 vierkante meter voor kleine kinderen, kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking of personen met vergevorderde dementie.

  Lees meer
 • Soy-yo

  www.soy-yo.nl Zet zich in voor een kleur-rijk leven voor kinderen met (ernstige meervoudige) beperkingen. Ondersteunt ouders en professionals voor kinderen met bijzondere zorg- en onderwijsvragen. Begeleidt projecten inclusief onderwijs.

  Lees meer
 • Space station

  Belevingstheater door vrijwilligers voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, elke donderdagmiddag in de Lichtboei in Zierikzee.

  Lees meer
 • Speelsuggesties

  Op deze site is informatie te vinden over spel bij MCG kinderen. Aan de hand van verschillende ervaringsordeningen geven wij u prikkelende spelideeën. Verder geven wij u handige tips voor tijdens het spelen.

  Lees meer
 • Stichting DWRP, Amstelveen

  Voor het kind dat (medische) verzorging nodig heeft, voor het kind dat net niet naar school kan, voor het kind dat daar tussen zit.

  Lees meer
 • Stichting Liz

  Stichting Liz is een klas met kinderen met een meervoudige beperking geintegreerd in een reguliere basisschool en kinderopvang in Nijmegen Noord.

  Lees meer
 • Stichting Space Station

  Space Station wil aantonen dat, wanneer er een passend aanbod is, mensen met een meervoudig complexe beperking, net als iedereen, deel kunnen nemen aan het regulier onderwijs. Ook heeft Space Station een educatief platform waar vaardigheden ontwikkeld kunnen worden voor die “echte” wereld. “Movement, meaning and metaphor” zijn de kernbegrippen.

  Lees meer
 • Stichting Terre

  Stichting Terre is het Rett Syndroom Fonds dat zich bezig houdt met het direct ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van therapieën zodat kinderen met het Rett syndroom alles uit het leven kunnen halen wat erin zit.

  Lees meer
 • Studiekeuze www.studentum.nl

  De website heeft veel informatie over opleidingen en helpt studenten informatie over opleidingen te vinden en vergelijken. De website is: www.studentum.nl

  Lees meer
 • Support Apps

  Zelfredzaamheid, eigen regie, kwaliteit van bestaan, inclusie, samenwerking met het sociale netwerk van cliënten: Support Apps creëert talloze nieuwe mogelijkheden om hier invulling aan te geven.

  Lees meer
 • Tijdschrift Markant

  Markant is het tijdschrift voor de gehandicaptensector. Op de website kunt u de dossiers van Markant bekijken als u informatie zoekt over belangrijke onderwerpen uit de gehandicaptensector. Daarnaast is het mogelijk om artikelen te raadplegen die al eerder zijn verschenen in tijdschrift Markant of Katern. Met de uitgebreide zoekfunctie onder Archief kunt u altijd het artikel terugvinden waarnaar u op zoek bent.

  Lees meer
 • TrainingMetZorg

  TrainingMetZorg organiseert trainingen, workshops, leergangen en andere bijeenkomsten om mensen die werkzaam zijn in de zorgsector verder te professionaliseren. TrainingMetZorg maakt uitsluitend gebruik van gerenommeerde, zeer ervaren, trainers uit de zorgsector en in veel gevallen zijn zij dé specialisten op een bepaald onderwerp.

  Lees meer
 • Travers

  Het Gespecialiseerd Jeugd en Volwassenen Werk (GJVW) van Travers. Informatie over vakantiemogelijkheden voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke of meervoudige handicap. O.a. vakanties in een woonvoorziening, in een logeerhuis, kamperen

  Lees meer
 • Tyltylschool de Witte Vogel, den Haag

  Een gespecialiseerde school voor kinderen en tieners voor o.a. EMB. KDC de Joppe is onderdeel van de Witte Vogel.

  Lees meer
 • Vakantiehuis ‘t Opkikkertje

  Stichting Vakantiehuis ‘t Opkikkertje wil voor een zo laag mogelijke prijs beschikbaar stellen van een goede vakantievoorziening aan personen voor wie een aangepaste accommodatie gewenst is. De bungalows bieden een mogelijkheid voor een ontspannen vakantie aan gehandicapten, chronisch zieken en kankerpatiënten, met of zonder begeleiding. Ook familieleden of anderen, zoals begeleiders welkom.

  Lees meer
 • Vakbladvroeg

  Vroeghulp en –signaleren bij kinderen met een stoornis wint snel aan belang. Terecht, want interveniëren in een pril stadium kan veel ongemak op latere leeftijd voorkomen. Voor alle professionals die werken met kinderen van 0 tot 7 jaar is Vakblad Vroeg dé nieuwsbron. Vakblad Vroeg bericht viermaal per jaar over signalering en vroeghulp.

  Lees meer
 • Villa Neuzenroode

  Ben je langdurig ziek en wil je wel eens wat anders meemaken? Ga dan naar Villa Neuzenroode. Villa Neuzenroode is het landgoed waar de cliniclowns wonen. Ze maken daar met elkaar en met jou de gekste dingen mee. Geen dag is hetzelfde. Muziek is in hun bol

  Lees meer
 • Villa Pardoes

  Villa Pardoes Villa Pardoes is een vakantieverblijf, speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Samen met hun familie kunnen zij hier een week lang genieten van een gratis verblijf.

  Lees meer
 • Vinkennest

  Lees meer
 • Vinkennest

  Zelfgemaakte aanpassingen, speelgoed en hulpmiddelen voor kinderen/volwassenen met een ernstig meervoudige handicap.

  Lees meer
 • Virtueel museum ’s Heeren Loo

  Een museum over de geschiedenis van de gehandicaptenzorg en ’s Heeren Loo.

  Lees meer
 • Vita Care TMS

  Vita Care TMS geeft revalidatie patiënten en chronisch zieken het gevoel en de beweging die zij zelf niet kunnen voortbrengen.

  Lees meer
 • Vrijwilliger gezocht en vrijwilliger zoekt

  De site voor mensen die een ander een steuntje in de rug willen geven, zodat iedereen gewoon mee kan doen.

  Lees meer
 • VU Amsterdam: Zorgverlening voor kinderen met speciale behoeften

  Op de website van VU Amsterdam vind je meer informatie over het zo goed mogelijk verlenen van zorg aan kinderen die kwetsbaar zijn als gevolg van een intellectuele, fysieke en/of visuele handicap of chronische ziekte.

  Lees meer
 • Webwinkel Sclera

  Voor het maken van ondersteunde communicatie-hulpmiddelen heb je knutselmateriaal nodig. Sinds kort kun je veel materiaal vinden op de webwinkel van Sclera. Je vindt er onder meer klittenband, breekringen, lamineerpapier, placemats en nog veel meer.

  Lees meer
 • Woningaanpassing

  Huisaanpassingen en de WMO. Deze website geeft inzicht in de regels, mogelijkheden, en deskundig advies over huisaanpassingen.

  Lees meer
 • Woningaanpassing Info & Advies

  Mensen met een (ernstig meervoudige) handicap (EMB) hebben voor hun woning vaak woningaanpassingen nodig. De website van Ir Grootveld: ‘Woningaanpassing Info & Advies’ is uw leidraad bij aangepast bouwen en wonen.

  Lees meer
 • Woonzelf: Landelijk Steunpunt Wonen

  Het Landelijk Steunpunt Wonen (LSW) adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met beperkingen, die een wooninitiatief oprichten of al hebben gerealiseerd. De database wooninitiatieven van het LSW ontsluit zoveel mogelijk informatie over individuele wooninitiatieven.

  Lees meer
 • Zorgbungalows Nederland

  Op deze website staan de zorgbungalows in Nederland met aangepaste faciliteiten voor bezoekers met een (chronische) lichamelijke of geestelijke beperking.

  Lees meer
 • Zorgverzekeringen vergelijken

  De website Zorgplanet is de plek waar consumenten vergelijkingen kunnen maken van premies en voorwaarden van zorgverzekeringen van alle verzekeraars in Nederland. Zorgplanet biedt objectieve informatie, welke door de verzekeraars zelf wordt gevalideerd.

  Lees meer
Thema:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!