Cursussen Doelgroep: Ouders

 • Brancheopleiding EMB-begeleider

  Gepubliceerd op: 27 augustus 2014

  Brancheopleiding MBO EMB-begeleider is een scholing voor de begeleiders van kinderen en (jong-)volwassenen met een meervoudige beperking in zorg, welzijn en onderwijs. Binnenkort starten er twee cursustrajecten. Een in het westen van het land op diverse onderwijslocaties (Huizen, Delft, Dordrecht) en een in Arnhem.

  Lees meer
 • Gebruik van psychofarmaca bij mensen met een verstandelijke beperking

  Gepubliceerd op: 17 augustus 2014

  Ongeveer 40 tot 60% van de mensen met een verstandelijke beperking gebruikt psychofarmaca. Bij een gedeelte (40%) hiervan is echter geen psychiatrische diagnose bekend. Waarschijnlijk krijgen deze cliënten medicatie vanwege hun problematisch gedrag. In de interactieve cursus voorziet Em. Prof. Dr. Anton Došen je van essentiële praktijkgerichte kennis over psychofarmaca in relatie tot mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer
 • Training natuurbeleving voor mensen met EMB

  Gepubliceerd op: 17 augustus 2014

  Stichting Het Bewaarde Land organiseert in samenwerking met de Binckhorst een training natuurbeleving speciaal gericht op de begeleiders van mensen met EMB. Tijdens de praktische scholing staat het zelf ervaren en beleven van de mogelijke vormen van natuurbeleving, en de wijze waarop deze kunnen worden ingezet, centraal.

  Lees meer
 • Basiscursus ‘Ervaar het maar’

  Gepubliceerd op: 03 juni 2014

  De basiscursus ‘Ervaar het maar’ is een praktische tweedaagse cursus waarin geleerd wordt om op een methodische, onderzoekende en ontwikkelings- of stimuleringsgerichte wijze te werken. De methode ‘Ervaar het maar’ is een methodische werkwijze voor het stimuleren van de motoriek, de zintuigen en de communicatie in de begeleiding van mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

  Lees meer
 • Free-learning

  Gepubliceerd op: 22 april 2014

  Free-learning.nl is de website voor en door iedereen in zorg en welzijn (bijvoorbeeld voor de doelgroep EMB) die graag leert door middel van e-learning. Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk.

  Lees meer
 • Overzicht van scholing EMB onderwijs en zorg 2014

  Gepubliceerd op: 04 februari 2014

  In dit document vindt u een overzicht van scholing EMB onderwijs en zorg 2014. Het is een overzicht met verschillende categorieën, bijvoorbeeld: Aanbevolen basisopleidingen en cursussen op het gebied van Logopedie of Fysiotherapie/ergotherapie.

  Lees meer
 • CAOM organiseert: Trainingen met een Open Inschrijving

  Gepubliceerd op: 17 januari 2014

  Met ingang van dit voorjaar zal CAOM een aantal van de trainingen (onder andere op het gebied van EMG/EMB) met een Open Inschrijving aanbieden. U kunt dan individueel aan een van deze trainingen deelnemen, op een door CAOM geselecteerde locatie.

  Lees meer
Doelgroep:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!