Houdingsaspecten in de zorg voor EVMB

Wanneer:
23 februari 2016 @ 09:30 – 16:30
2016-02-23T09:30:00+01:00
2016-02-23T16:30:00+01:00
Waar:
De Twijn, Zwolle
Kosten:
€ 195,00 (vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch)
Contact:
Kirsten Munsterman
06-13162434

In je dagelijkse werk als begeleider, leerkracht of therapeut gaat het uiteraard om kennis en vaardigheden met betrekking tot mensen met EVMB. Daarnaast gaat het voor een belangrijk deel over hoe je doet en wie je bent: je uitstraling, de rust die je (niet) uitstraalt, hoe je omgaat met stress. Daar gaat deze eendaagse training over. 

Inhoud 
Je staande houden in complexe zorg, met een hoge werkdruk, vraagt veel van je kwaliteiten. Probeer dan maar eens te blijven focussen op een Goed Leven! Blijf je dan maar eens bewust van je eigen houding in contact en samenwerking met de cliënt, ouders en collega’s. Kennis en vaardigheden hebben over je eigen houding maakt je krachtig en houdt je gezond.

We besteden in deze training aandacht aan het ervaren van grenzen, bij jezelf en bij een ander. We werken met ademhaling, stemgebruik, houding en contact. Onze lichaamstaal bepaalt immers hoe wij bij anderen overkomen. Je leert beter opgewassen te zijn tegen stress en moeilijke situaties. Kortom: een prikkelende training voor iedereen die graag eens op een andere manier naar zichzelf wil kijken!

Voor wie 
Begeleiders, leerkrachten, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en gedragskundigen, werkzaam in zorg/onderwijs voor kinderen/volwassenen met ernstige verstandelijke of meervoudige beperkingen.

Praktische informatie 
Docenten: Kirsten Munsterman & Alle Jan Heida
Locatie: De Twijn, Zwolle
Datum: 23 februari 2016
Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!