Columns

Maandelijks staat er in onze nieuwsbrief en op de website een nieuwe column. Wij waarderen het dat de columnisten geheel vrijwillig en elke maand voor een column zorgen. De (ex) columnisten van het Platform EMG zijn:

 • Ria Mert-Leewis

  Ria Mert-Leewis
  Ria Mert-Leewis is moeder van de 14-jarige- Ali-Shan. Ria is getrouwd met Ayhan, vader van Ali-Shan, die in Turkije geboren is. Ze werkt 28 uur per week als medisch secretaresse bij een instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg in Amsterdam. Ria schrijft over het leven van haar gezin. Haar zoon Ali-Shan werd 14 jaar geleden veel te vroeg geboren na een zwangerschap van 25 weken en drie dagen. Als gevolg hiervan is hij verstandelijk gehandicapt en doof. Ook is er bij Ali-Shan sprake van Tubereuze Sclerose. Dit heeft bij hem verkalkingen in de hersenen veroorzaakt, waardoor hij tevens last heeft van (een milde vorm van) epilepsie. Daarnaast heeft hij door zuurstofgebrek bij zijn geboorte last van verhoogde spierspanning in zijn lichaam en met name in zijn linkerkuit, waardoor hij moeite heeft met lopen.
  Lees de columns van Ria Mert-Leewis
 • Leonie

  Leonie
  Lees de columns van Leonie
 • Linda Bruins Slot

  Linda Bruins Slot
  Linda heeft na haar studie orthopedagogiek een jaar als groepsleider gewerkt voor mensen met emb. Na dat jaar heeft zij o.l.v. Carla Vlaskamp samen met Saskia Hiemstra onderzoek gedaan naar dagbesteding voor mensen met emb, en daaruit voortvloeiend hetPAct ontwikkeld. Op dit moment geeft zij incidenteel nog de cursus PAct. Daarnaast heeft zij 2 jaar als orthopedagoog binnen een zorginstelling in Twente (DTZC) gewerkt. Inmiddels is ze moeder geworden van twee zoons en is ze in verwachting van haar derde kind. De mensen met een ernstig meervoudige beperking zitten nog steeds diep in haar hart en ze schrijft er graag over!
  Lees de columns van Linda Bruins Slot
 • Martien Rienstra

  Martien Rienstra
  Martien werkt als ergotherapeut met en voor mensen met een ernstig verstandelijke en visuele beperking.
  Lees de columns van Martien Rienstra
 • Renée Kolijn

  Renée Kolijn
  Renée Kolijn vertelde toen hij 8 jaar oud was wat hij meemaakte in het dagelijks leven.
  Lees de columns van Renée Kolijn
 • Leendert van Dam

  Leendert van Dam
  Leendert is orthopedagoog / gz psycholoog bij Philadelphia Zorg. Hij deed onderzoek naar de communicatie met mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Hij schreef enkele jaren over het gewone leven van mensen met ernstige meervoudige beperkingen in bijzondere situaties.
  Lees de columns van Leendert van Dam

Steun het Platform EMG en word ook donateur!