Piep de pomp

Gepubliceerd op: september 2017 - door: Leonie

Met sondevoeding heb ik een haat-liefde verhouding. Het is een vieze vettige bocht. Die wel mijn kind in leven houdt. En dan de pomp. Een stoorzender die graag zijn eigen gang gaat en mij regelmatig met zijn piepjes overrompelt.

Het systeem en de voeding vastmaken en vullen – dat gaat gesmeerd. Vastkoppelen via slangetje aan Nurs mic-key – een kind kan de was doen. Goede dosis en snelheid instellen – appeltje eitje. Maar dan.

Bijna non stop ben je bezig met piepjesmanagement. Batterij leeg, lucht in het systeem of tot driemaal toe letterlijk een kink in de kabel. De pomp piept er onbedaard op los. Prompt laat je alles uit je handen vallen op zoek naar de kwaal. Wordt vervolgens je thee plots donkerzwart. Vergeet je tot driemaal toe de wasmachine aan te zetten, is de was (hoe kan het ook anders) om 23.30 uur nog niet schoon. Of je vergeet de pannen op het vuur, waarbij zelfs een anti-aanbak laag geen soelaas biedt. Het is wat klein huiselijk ongemak – verder heeft niemand er last van.

Maar buitenshuis gaat het wel eens mis. Daar waar je zelf systematisch en als allerlaatste de piepjes van je eigen pomp hoort. Laat staan ze herkent. Zoals laatst in een museum.

Er is wat chaos bij de ingang. Met een mysterieus alarm als aanleiding. Braaf volg ik de geïmproviseerde instructies van de bewaking op, met een licht gevoel van paniek. Totdat mijn vriend snel, met een geintje en wat theater, al de consternatie een halt toeroept. En met een big smile en geroutineerd gebaar de pomp in Nurs tas tot stilte maant. “Het is de sondevoedingspomp van mijn dochtertje maar, ” voegt hij er nog maar eventjes aan toe.

We mogen naar binnen waar het euvel zich nog een paar keer herhaalt. Al zijn we er ditmaal wel als de kippen bij, met verhoogde alertheid door de bewakers tussen de wimperharen gadegeslagen. Ik voel me een halve crimineel, met piep de lieve terroriserende pomp als modieuze gadget.

Tags:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!