Genadeloos guilty maar giga genieten

Gepubliceerd op: augustus 2016 - door: Leonie

Ook een ouder van een EMB kind beleeft regelmatig ‘guilty pleasures’, ofwel beschamende pleziertjes. De woorden schieten vaak door mijn hoofd, zeker op momenten dat ik mezelf eigenlijk een onverantwoorde ouder vind. 

Zo gingen we dit jaar met Nur naar Parijs en Praag. Zo ver reisden we nog nooit samen en dit was echt op het randje. De tientallen auto-uren, de hitte die beide steden teisterde en de voortdurende vraag of zo’n city trip geen al te grote zonde is. Maar wat een prachtervaring.

Of onlangs in het zwembad. Door omstandigheden zijn we “in between” zwemhulpmiddelen. De nieuwe zwemkraag is nog in de maak en het oude zwemvest is te krap. Toch maar zonder zwemmen in het heerlijk warme Duitse zwembad waarbij we in de buurt logeerden. Wat me overigens onmiddellijk op een reprimande van een andere zwemmer kwam te staan.

Ik had wel een heel, heel ver stuk met mijn kind op de arm naar dit bad gelopen – dacht ik wel aan mijn rug – en wist ik wel van het bestaan van zwemhulpmiddelen. Een sympathieke vader van een EMG zoon van 25 jaar, naar later bleek.
Maar over “guilty pleasures” en opvoeden gesproken.

De belangrijke regel is toch wel dat je het EMG-kind moet bejegenen op basis van zijn kalenderleeftijd. Ik weet het, begrijp het en sta er volledig achter. En het lukt me al steeds beter om een bijdetijdsere outfit voor Nur samen te stellen, althans in een andere dan de vele roze tinten waarin ik het haar het liefst zie.

Maar ondanks de kennis van zaken doe ik nog steeds niets liever dan de inmiddels 8-jarige, 1 meter 22 lange en meer dan 20 kg wegende Nur als een baby op schoot te nemen en dito geluidjes met haar uit te wisselen. Een activiteit waaraan ze razend enthousiast meedoet.

Zonder twijfel zeker genadeloos guilty, maar wel degelijk giga genieten.

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!