Publicaties en Materialen

U vindt hier een overzicht van publicaties en materialen. U kunt hierboven een selectie maken door een organisatie te kiezen. U kunt het overzicht beperken of uitbreiden door hieronder te kiezen voor een specifiek publicatietype. De lijst is alfabetisch gerangschikt op titel. U kunt ook kiezen voor een rangschikking op auteur of jaar van uitgave. Met 'oplopend' en 'aflopend' kunt u de volgorde beinvloeden.

Organisatie:
Toon:
Sorteer op:
Sorteer richting:
 • Kwaliteit van leven bij mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen

  Gepubliceerd op: 19 februari 2018

  Dit project doet onderzoek naar het bepalen van kwaliteit van leven (QoL) bij kinderen en volwassenen met aangeboren ernstige of zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (PIMD). Bij deze groep is het extreem moeilijk de kwaliteit van leven te bepalen vanwege hun onvermogen tot praten en het moeilijk interpreteren van hun gedrag.

  Lees meer
 • EMB in het vizier

  Gepubliceerd op: 13 december 2017

  Hoe delen organisaties hun kennis over de ondersteuning van mensen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking (EMB)? In 2017 is hier in het project ‘EMB in het vizier’ onderzoek naar gedaan. De resultaten van dit onderzoek zijn terug te lezen in het rapport ‘EMB in het vizier’. ‘EMB in het vizier’ is een samenwerking tussen het Kennisplein Gehandicaptensector en het Platform EMG in opdracht van ZonMw.

  Lees meer
 • Een kind met kansen

  Gepubliceerd op: 29 november 2015

  De zoektocht van een moeder met haar meervoudig gehandicapte zoon Een aangrijpend verhaal van een betrokken en gedreven moeder die laat zien dat de zorg voor kwetsbare kinderen beter kan en moet.

  Lees meer
 • Publicatie over VN-Verdrag en onderzoek

  Gepubliceerd op: 01 augustus 2015

  Naar verwachting zal eind 2015 het ‘VN-Verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap’ door Nederland worden geratificeerd. Dit Verdrag geeft de Nederlandse Staat allerlei verplichtingen, waaronder die tot het uitvoeren van onderzoek. Download hier de publicatie over VN-Verdrag en onderzoek.

  Lees meer
 • Presentaties Landelijke dag EMB voor gedragsdeskundigen en onderzoekers 2015

  Gepubliceerd op: 18 juli 2015

  Op maandag 23 november 2015 werd vanuit de Kenniskringen EMB gedragsdeskundigen voor de vierde maal de ‘Landelijke dag EMB voor gedragsdeskundigen en onderzoekers’ georganiseerd. De titel van dit jaar was: ‘Wetenschap en praktijk in beeld’. Bekijk hier de presentaties die deze dag gehouden zijn.

  Lees meer
 • Emotioneel, hartverwarmend en actueel verhaal over waar het in de zorg op aankomt: de menselijke maat

  Gepubliceerd op: 21 april 2015

  In het actuele boek: ‘Birgitte’ legt vader en auteur Guido Bindels op een emotionele, maar tegelijkertijd soms ook humoristische wijze bloot waaraan het ontbreekt in de samenleving. De menselijke maat en een beetje begrip voor elkaar.

  Lees meer
 • Boek: Mijn neus als gids

  Gepubliceerd op: 23 maart 2015

  Het boek ‘Mijn neus als gids’, is een praktisch boek voor professionals in zorg en onderwijs om doelgericht met geur aan de slag te gaan bij mensen met o.a. een ernstige verstandelijke beperking, doofblindheid of dementie.

  Lees meer

Steun het Platform EMG en word ook donateur!