Suzanne Houwen en Astrid van Zon winnen Han Nakken Prijs 2014

Gepubliceerd op: 30 november 2014 - door: Platform EMG

Op 11 december a.s. zal de De Han Nakken Prijs 2014 worden uitgereikt aan Suzanne Houwen en Astrid van Zon. De prijzen worden iedere twee jaar uitgereikt aan de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstige Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).  

Warmte vergt jaren groei 
Astrid van Zon, directeur Kinderdagcentrum Rozemarijn, wint de praktijkprijs voor haar boek Warmte vergt jaren groei. De publicatie Warmte vergt jaren groei is het resultaat van een jarenlang onderzoekstraject op het kinderdagcentrum van Rozemarijn. Het laat de effecten zien van warmteondersteuning bij kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB).

Bewegingsgeoriënteerde interventies
Suzanne Houwen, Universitair Docent van de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt de wetenschappelijke prijs voor haar artikel A systematic review of the effects of motor interventions to improve motor, cognitive, and/or social functioning in people with severe or profound intellectual disabilities. Suzanne Houwen laat zien dat de bewegingsgeoriënteerde interventies bij deze doelgroep een positief effect hebben.

Han Nakken Prijs
De prijzen worden iedere twee jaar toegekend door het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de Rijksuniversiteit Groningen. De Han Nakken Prijs bestaat uit een wetenschappelijke en een praktijkprijs.

Uitreiking
De prijzen worden 11 december a.s. uitgereikt na de Han Nakken Lezing in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen door juryvoorzitter prof.dr. A.J.J.M. (Wied) Ruijssenaars. De prijswinnaars zullen tijdens de uitreiking een korte inhoudelijke toelichting geven over hun inzending. Aan elke prijs is een geldbedrag van € 2500 verbonden. De lezing wordt dit jaar gehouden door prof.dr. Hugo Heymans  (emeritus hoogleraar Kindergeneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam).

(Rug)

Deel deze informatie viaShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page

Steun het Platform EMG en word ook donateur!