Muziektherapie Kooistra

Gepubliceerd op: 16 juni 2017 - door: Platform EMG

Muziektherapie is een behandelvorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van muzikale middelen en kan worden ingezet bij problemen op het sociale, motorische, emotionele, neurologisch of psychologisch vlak.

Muziektherapie maakt gebruik van de invloed van muziek op mensen. Muziek kan de stemming beïnvloeden en mensen aanzetten om tot verandering te komen. Door muziek kunnen mensen bijv. leren om zichzelf te uiten of om “nee” te zeggen.

Behandeldoelen

Muziektherapie kan zich richten op:

  • Vergroten zelfvertrouwen
  • Motoriek oefenen
  • Vergroten concentratie
  • Uiten van emoties
  • Bevorderen sociale ontwikkeling
  • Omgaan met grenzen van jezelf en de ander

Muziektherapie Kooistra heeft veel kennis en ervaring opgedaan met (zeer) ernstig meervoudig beperkte cliënten en met autisme.

Aanmelden
Aanmelden kan bij muziektherapie Kooistra of via een verwijzer (huisarts, specialist of psycholoog). Actuele tarieven en vergoedingen staan vermeld op de website www.muziektherapiekooistra.nl.

De therapie kan in de praktijk te Noordhorn (Groningen) plaatsvinden, deze is (helaas) niet rolstoeltoegankelijk. Maar ook bij u thuis of in de instelling kan muziektherapie plaatsvinden.

De therapeut
Zij heeft de opleiding voor muziektherapie gevolgd bij Stenden Hogeschool Leeuwarden. Ook heeft zij kennis opgedaan bij de antroposofische opleiding voor muziektherapie bij academie de Wervel in Zeist. Werkervaring in het bedrijfsleven en in de zorg bij onderwijs, dagbesteding (kinderen en volwassenen) en 1 op 1 begeleiding.
Geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Muziektherapie Kooistra, telefoonnummer 0594-500184. Ook staat een en ander vermeld op de website www.muziektherapiekooistra.nl

Deel deze informatie viaShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page

Steun het Platform EMG en word ook donateur!