Nieuws

 • Nederlandse versie CPChild beschikbaar

  Gepubliceerd op: 13 december 2017 - door: Sarah van den Brink

  Bij rolstoelgebonden kinderen met ernstige beperkingen richt de zorg zich vooral op het verbeteren van comfort en kwaliteit van leven. Daarom is het voor onderzoekers en zorgprofessionals belangrijk om de kwaliteit van leven bij deze kinderen te kunnen meten. Hiervoor is sinds afgelopen maand de Nederlandse versie van de CPChild beschikbaar.

  Lees meer
 • EMB in het vizier

  Gepubliceerd op: 13 december 2017 - door: Sarah van den Brink

  Hoe delen organisaties hun kennis over de ondersteuning van mensen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking (EMB)? In 2017 is hier in het project ‘EMB in het vizier’ onderzoek naar gedaan. De resultaten van dit onderzoek zijn terug te lezen in het rapport ‘EMB in het vizier’. ‘EMB in het vizier’ is een samenwerking tussen het Kennisplein Gehandicaptensector en het Platform EMG in opdracht van ZonMw.

  Lees meer
 • ‘De Krachten Gebundeld!’: ondersteunen van een gezonde leefstijl van mensen met een verstandelijke beperking

  Gepubliceerd op: 10 december 2017 - door: Sarah van den Brink

  Waar zijn de onderzoekers in Nijmegen en Groningen nu mee bezig? En wat kunnen jullie binnenkort verwachten? Je leest alles over het onderzoek ‘De Krachten Gebundeld!’ in de folder. Dit onderzoek wil mensen met een verstandelijke beperking (VB) helpen gezond te leven.

  Lees meer
 • GEANNULEERD – Gedragsdeskundigendag ‘Wetenschap en praktijk in beeld’

  Gepubliceerd op: 30 november 2017 - door: Platform EMG

  Het Platform EMG organiseert jaarlijks de landelijke ‘gedragsdeskundigendag’ samenwerking met een zorgorganisatie en de kenniskringen gedragsdeskundigen. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 1 december 2017 bij Amerpoort in Baarn. We zijn blij dat Amerpoort dit jaar gastorganisatie wil zijn, de locatie beschikbaar stelt en haar medewerking verleent aan dit deze dag.

  Lees meer
 • Update CCE Vragenlijst Kwaliteit van bestaan voor mensen met EMB

  Gepubliceerd op: 12 november 2017 - door: Platform EMG

  Het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) wil graag de Vragenlijst Kwaliteit van bestaan voor mensen met een EMB updaten en heeft daarvoor feedback nodig van gedragskundigen, orthopedagogen en psychologen die werken met mensen met ernstig meervoudige beperkingen.

  Lees meer
 • Boek: Een huis voor Hannah

  Gepubliceerd op: 06 november 2017 - door: Sarah van den Brink

  Een huis voor Hannah is een meeslepend dagboek over de strijd van een vader voor zijn zwaargehandicapte dochter.

  Lees meer
 • Publicatie: EMB in het vizier Mensen met (Z)EVMB

  Gepubliceerd op: 06 november 2017 - door: Platform EMG

  Publicatie: Mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen ((Z)EVMB): kennisontwikkeling Dr. Annette van der Putten, Dr. Jorien Luijkx, Dr. Petra Poppes & Prof. Dr Carla Vlaskamp

  Lees meer
Organisatie:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!