Nieuws

 • Themadag: ‘Contact dat je raakt’

  Gepubliceerd op: 18 juni 2017 - door: Sarah van den Brink

  Op 8 juni organiseerde Prisma in samenwerking met het Platform EMG de themadag ‘Contact dat je raakt’ waarbij kennisdeling centraal stond. Het was een interactieve dag met diepgang en aandacht voor de basis van ons werk: echt contact maken met mensen met EMB. Prisma heeft hiermee de aftrap voor een nieuw jaarlijks terugkerend evenement van donateurs van het Platform EMG.

  Lees meer
 • ‘EMB in het vizier’ – Doe mee! Vul de vragenlijst in

  Gepubliceerd op: 17 juni 2017 - door: Sarah van den Brink

  Het platform EMG voert met het Kennisplein Gehandicaptensector het deelproject ‘EMB in het vizier’ uit. De eerste actie is het ophalen van informatie uit het veld. Dit gebeurt door middel van een online vragenlijst. Vul vóór 28 juli de online vragenlijst in.

  Lees meer
 • Muziektherapie Kooistra

  Gepubliceerd op: 16 juni 2017 - door: Platform EMG

  Muziektherapie is een behandelvorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van muzikale middelen en kan worden ingezet bij problemen op het sociale, motorische, emotionele, neurologisch of psychologisch vlak. Muziektherapie Kooistra heeft veel kennis en ervaring opgedaan met (zeer) ernstig meervoudig beperkte cliënten en met autisme.

  Lees meer
 • Nieuwe norm in gehandicaptenzorg: kwaliteitskader geaccepteerd

  Gepubliceerd op: 16 juni 2017 - door: Platform EMG

  Leren en verbeteren wordt de norm in de hele gehandicaptensector, dankzij inspanningen binnen de sector en het Zorginstituut Nederland.

  Lees meer
 • Het Congres 2017

  Gepubliceerd op: 16 juni 2017 - door: Platform EMG

  Het landelijke congres over onderwijs aan leerlingen die extra begeleiding of ondersteuning nodig hebben. De 15e editie vindt plaats op vrijdag 24 november, Congrescentrum Papendal, Arnhem. Neem deel aan de beurs of maak gebruik van de mogelijkheid een beurspresentatie te verzorgen.

  Lees meer
 • Oprichting communicatieplatform en centrale vindplaats van digitaal lesmateriaal voor EMB

  Gepubliceerd op: 16 juni 2017 - door: Platform EMG

  Tijdens enkele bijeenkomsten in 2016 heeft een afvaardiging vanuit het onderwijs aan EMB leerlingen samen met LECSO en Kennisnet stappen gezet n.a.v. een versnellingsvraag voor leerlingen en betrokken in leerroute 1. Het resultaat van de versnellingsvraag is een centrale vindplaats van digitaal lesmateriaal voor EMB.

  Lees meer
 • Onderzoek Gezinsactiviteiten KU Leuven/RU Groningen

  Gepubliceerd op: 16 juni 2017 - door: Platform EMG

  Aan de KU Leuven en RU Groningen loopt momenteel een onderzoek waarin de gezinsactiviteiten bij jonge kinderen (6-59 maanden) met een grote verstandelijke ontwikkelingsvertraging en/of een grote motorische ontwikkelingsvertraging in kaart worden gebracht. Graag vragen zij de medewerking aan de ouders van kinderen in deze doelgroep om eenmalig een vragenlijst in te vullen.

  Lees meer
Organisatie:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!