Cursus Doelgroep: Begeleiders

 • Basiscursus ‘Ervaar het maar’

  Gepubliceerd op: 03 juni 2014

  De basiscursus ‘Ervaar het maar’ is een praktische tweedaagse cursus waarin geleerd wordt om op een methodische, onderzoekende en ontwikkelings- of stimuleringsgerichte wijze te werken. De methode ‘Ervaar het maar’ is een methodische werkwijze voor het stimuleren van de motoriek, de zintuigen en de communicatie in de begeleiding van mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

  Lees meer
 • Driedaagse cursus omgaan met communicatiehulpmiddelen binnen de paramedische sector

  Gepubliceerd op: 24 april 2014

  De driedaagse cursus omgaan met communicatiehulpmiddelen binnen de paramedische sector kent dezelfde basis als de eendaagse cursus en biedt daarbovenop diepgang op het gebied van communicatiesoftware.

  Lees meer
 • Free-learning

  Gepubliceerd op: 22 april 2014

  Free-learning.nl is de website voor en door iedereen in zorg en welzijn (bijvoorbeeld voor de doelgroep EMB) die graag leert door middel van e-learning. Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk.

  Lees meer
 • Overzicht van scholing EMB onderwijs en zorg 2014

  Gepubliceerd op: 04 februari 2014

  In dit document vindt u een overzicht van scholing EMB onderwijs en zorg 2014. Het is een overzicht met verschillende categorieën, bijvoorbeeld: Aanbevolen basisopleidingen en cursussen op het gebied van Logopedie of Fysiotherapie/ergotherapie.

  Lees meer
 • Post-hbo opleiding: Ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen 2014

  Gepubliceerd op: 03 februari 2014

  In maart 2014 gaat alweer de zevende editie van de post-hbo opleiding ‘Ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB/EMG)’ van start. De opleiding omvat twintig lesdagen verdeeld over 9 modulen met verschillende thema’s.

  Lees meer
 • CAOM organiseert: Trainingen met een Open Inschrijving

  Gepubliceerd op: 17 januari 2014

  Met ingang van dit voorjaar zal CAOM een aantal van de trainingen (onder andere op het gebied van EMG/EMB) met een Open Inschrijving aanbieden. U kunt dan individueel aan een van deze trainingen deelnemen, op een door CAOM geselecteerde locatie.

  Lees meer
 • Brancheopleiding EMB-begeleider

  Gepubliceerd op: 02 december 2013

  De brancheopleiding EMB-begeleider is een scholing voor de begeleiders van kinderen en (jong-)volwassenen met een meervoudige beperking in zorg, welzijn en onderwijs.

  Lees meer
Doelgroep:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!