Cursus Doelgroep: Begeleiders

 • Workshop: ‘Leren communiceren’

  Gepubliceerd op: 29 september 2014

  RdgKompagne komt met een nieuwe workshop. Deze workshop richt zich op het leren inzetten van communicatieondersteunende hulpmiddelen voor beginnende communiceerders. Uitgangspunt hierbij is het Leercurve-concept, dat nieuwe mogelijkheden biedt voor personen met een zeer laag ontwikkelingsniveau.

  Lees meer
 • Brancheopleiding EMB-begeleider

  Gepubliceerd op: 27 augustus 2014

  Brancheopleiding MBO EMB-begeleider is een scholing voor de begeleiders van kinderen en (jong-)volwassenen met een meervoudige beperking in zorg, welzijn en onderwijs. Binnenkort starten er twee cursustrajecten. Een in het westen van het land op diverse onderwijslocaties (Huizen, Delft, Dordrecht) en een in Arnhem.

  Lees meer
 • Gebruik van psychofarmaca bij mensen met een verstandelijke beperking

  Gepubliceerd op: 17 augustus 2014

  Ongeveer 40 tot 60% van de mensen met een verstandelijke beperking gebruikt psychofarmaca. Bij een gedeelte (40%) hiervan is echter geen psychiatrische diagnose bekend. Waarschijnlijk krijgen deze cliënten medicatie vanwege hun problematisch gedrag. In de interactieve cursus voorziet Em. Prof. Dr. Anton Došen je van essentiële praktijkgerichte kennis over psychofarmaca in relatie tot mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer
 • Training natuurbeleving voor mensen met EMB

  Gepubliceerd op: 17 augustus 2014

  Stichting Het Bewaarde Land organiseert in samenwerking met de Binckhorst een training natuurbeleving speciaal gericht op de begeleiders van mensen met EMB. Tijdens de praktische scholing staat het zelf ervaren en beleven van de mogelijke vormen van natuurbeleving, en de wijze waarop deze kunnen worden ingezet, centraal.

  Lees meer
 • Basiscursus ‘Ervaar het maar’

  Gepubliceerd op: 03 juni 2014

  De basiscursus ‘Ervaar het maar’ is een praktische tweedaagse cursus waarin geleerd wordt om op een methodische, onderzoekende en ontwikkelings- of stimuleringsgerichte wijze te werken. De methode ‘Ervaar het maar’ is een methodische werkwijze voor het stimuleren van de motoriek, de zintuigen en de communicatie in de begeleiding van mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

  Lees meer
 • Driedaagse cursus omgaan met communicatiehulpmiddelen binnen de paramedische sector

  Gepubliceerd op: 24 april 2014

  De driedaagse cursus omgaan met communicatiehulpmiddelen binnen de paramedische sector kent dezelfde basis als de eendaagse cursus en biedt daarbovenop diepgang op het gebied van communicatiesoftware.

  Lees meer
 • Free-learning

  Gepubliceerd op: 22 april 2014

  Free-learning.nl is de website voor en door iedereen in zorg en welzijn (bijvoorbeeld voor de doelgroep EMB) die graag leert door middel van e-learning. Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk.

  Lees meer
Doelgroep:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!