Over EMB

De groep kinderen en (jong) volwassenen met een ernstige meervoudige beperking is moeilijk te beschrijven. Ze hebben een IQ dat lager is dan 25 en hebben een grote diversiteit aan bijkomende beperkingen die zij niet of nauwelijks kunnen compenseren en hebben 24 uur per dag ondersteuning en begeleiding nodig.  Maar ondanks de beperkingen, hebben ze ook mogelijkheden! Ouders, professionals, en andere betrokkenen ontdekken steeds meer deze mogelijkheden. Personen met EMB blijven ons keer op keer verrassen in hun mogelijkheden.

Een IQ van 25 of lager is niet te meten met een test. Om deze reden gebruiken professionals vaak de ontwikkelingsleeftijd, die kan door uitgebreide en langdurige observatie redelijk vastgesteld worden. Personen met een ernstige meervoudige beperking hebben een ontwikkelingsleeftijd tot maximaal 24 maanden met een kalenderleeftijd die ver boven de ontwikkelingsleeftijd ligt. Daarnaast zijn er bijkomende complexe problemen in communicatie, zintuigen, gezondheid en mobiliteit.

Deel deze informatie viaShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page

Steun het Platform EMG en word ook donateur!